• Talent
18 november 2018

A elftal sleept punt uit de brand in Herent

Vermits er een aantal ploegen vooraan in de rangschikking tegen elkaar uitkwamen, was het duidelijk dat we bij winst een goede zaak konden doen vandaag.

In het begin van de wedstrijd toonden we dat ook, wij hadden meestal balbezit, maar Herent was behoorlijk scherp en lukte om ons van het doel weg te houden. Hun snelle omschakelmomenten deden ons dan ook pijn en rond het half uur was het dan ook 1-0 toen een sterke Claessen zich doorheen ons centrum van de verdedigde slalomde en Robert kansloos bleef.

We probeerden tot kansen te komen. Ondertussen was Jeroen Steenwegen na een kwetsuur door Jeroen Vanderputten vervangen. Kort voor de rust werd Jeroen weggeduwd in het penaltygebied en de logische penalty werd door Wout knap binnengetrapt.

Tweede helft was meer gelijk opgaand. We lukten niet echt om ons voetbal op te dringen door het compacte en scherpe spel van Herent . Halfweg de tweede helft knalde Claesen een bal in de winkelhaak en wij moesten weer achtervolgen… We probeerden het tempo op te trekken. Hun keeper kwam goed weg toen een handsbel buiten het penaltygebied slechts met geel werd bestraft. Uiteindelijk lukt de ingevallen Jasper Degeyter de gelijkmaker nadat een schot van Jitse Dupont door de doelman werd gelost.

Zo nemen we toch een punt mee naar Bierbeek. We verdienden niet echt meer, dus volgende week gaan we opnieuw proberen te winnen, meer bepaald tegen Borgth.

KHO PAASSTAGE 2-5 APRIL 2024