Officiele site van KHO Bierbeek

  • Samen
  • Hogerop
  • Ontplooiing
  • Ontspanning
  • Talent
24 februari 2019

Kampioenschap opnieuw open na 2-3 winst in Diest

De wedstrijd in het historische stadion van KFC Diest is altijd een belevenis. Ook nu was er heel wat volk opgedaagd voor de topper in eerste provinciale. De tribune was bezet met een kleine 1000 mensen. Voor de wedstrijd hoorden we al het slechte nieuws dat Nadjim Haroun uitgevallen was tijdens de opwarming met een hamstring blessure. Zo kreeg Jasper Degeyter zijn kans op de nummer 5 positie. 

In het begin van de wedstrijd moesten we terug naar achter onder de druk van KFC Diest. Zij hadden ook enkele kansen en konden er uiteindelijk rond het kwartier toch eentje benutten....niemand minder van Vincent Vergauwen kon de bal binnensteken.  Stilletjesaan kwamen we toch wat meer in het spel voor en we hadden enkele mooie combinaties. Rond het half uur werd Pieter-Jan Beeken vrijgespeeld links van doel in de rechthoek en PJ schoot mooi met links binnen. Ook de rest van het de eerste helft deden we goed mee, maar onze flankverdedigers hadden toch heel wat moeite met hun snelle flankspelers Benji Commers en Wouter Janssens. Ruststand was dan ook 1-1.

In de tweede helft was KFC Diest duidelijk de sterkste ploeg en we kwamen er te weinig uit (alhoewel Thibeau Degeest dicht bij een kopbaldoelpunt kwam). Er waren een aantal kansen voor Diest en het werd dan ook verdiend 2-1, alhoewel er twijfel bestond of de bal wel over de doellijn gegaan was  (zondagavond zeker kijken naar ROB TV !!!). KFC bleef verder drukken en had kansen om de match dood te maken, maar zij vergaten dit te doen.  Maar ook wij hadden in de tegenaanval enkele kansen...

Na de vervanging van Vincent Vergauwen, hadden we in de laatste 5 minuten, onder impuls van Thomas en Pieter-Jan, toch ook opnieuw enkele kansen en de ingevallen Cedric Van Malcot kon de gelijkmaker scoren.  En toen Diest dan toch nog met veel man vooruit ging om de 3 punten toch thuis te houden, hadden we nog een mooie tegenaanval in petto, waarbij Thomas Hendrickx op ingeven van Wout Bache de onverhoopte 2-3 kon overhoeks kon binnenschieten.

De laatste minuten speelde Diest dan nog powerplay, maar we hielden stand. Zo konden we uiteindelijk met wat meeval de 3 punten mee naar Bierbeek nemen en de titelstrijd nieuw bloed inspuiten. Door de winst van VK Linden in FC Herent, komt Linden opnieuw aan kop.

Zo zie je maar dat in voetbal je soms wat geluk moet hebben. De onverdiende verloren punten thuis tegen OHR en in Tervuren, zijn zo enigszins weggevaagd.

Proficiat jongens !!!

 

 

          KHO VOETBALKAMPEN 2021 :

15/02 - 19/02        &         5/04 - 9/04

12/07 - 16/07       &        23/08 - 27/08

Hier inschrijven