• Ontspanning
  • Talent
7 mei 2023

Eerste horde genomen : 2 – 1 winst tegen SV Sottegem

Een, twee of drie thuismatchen…. dat was de vraag voor de start van de wedstrijd tegen de Oost-Vlamingen uit Zottegem.

Al gauw bleek toch wel dat we die ploeg aan moesten kunnen.  We konden af en toe dreigen vooral via een sterke Gilles Puttevils en ook de linkerflank met Joris en Joren was zeer bedrijvig. Ook ons jonge centrale middenveld met Gilles Adams, Bram Vandrepol en Jawad deden het zeer goed.

Toch kwamen we 0 – 1 achter toen hun aanvaller zich voor Thomas kon murwen in het penaltygebied en de bal mooi  in de hoek kon plaatsen.  Wij probeerden meestal in die eerste helft het spel te maken. We hadden ook een paar kopbalkansen, maar de bal ging telkens naast. Toch hadden we er nog goede hoop op voor de tweede helft.

De tweede helft was nog maar net afgetrapt, toen Wout de gelijkmaker kon scoren.  En niet veel later werd Gilles in het straatje gestuurd en kon hij de 2-1 binnenschieten. Bijna was het zelfs 3-1, maar de doelman kon de bal nog net uit de voeten van Wout grabbelen.

Naar het einde toe ging Sottegem wat meer aanvallen – meestal met stereotiepe aanvallen over hun grote spits die in de bal kwam en probeerde een andere aanvaller weg te sturen. Maar onze verdediging hield goed stand en dus bleef het 2-1.

Komende zaterdag of zondag dus de tweede wedstrijd in deze eindronde. Dit keer tegen Torpedo Hasselt, die met 0-1 in Bree ging winnen.