Officiele site van KHO Bierbeek

 • Samen
 • Hogerop
 • Ontplooiing
 • Ontspanning
 • Talent

Rol van ouders

Rol van ouders

Als voetbalouder speelt u een zeer belangrijke rol in het kader van de voetballoopbaan van je zoon of dochter.  Door je zoon in te schrijven bij KHO, toon je je vertrouwen in de jeugdopleiding die door KHO Bierbeek wordt aangeboden. Hieronder vind je een aantal elementen uit het clubreglement zoals het van toepassing is (je kan dat vinden bij de Downloads onder de rubriek ‘JEUGDINFO’).

Supporteren en resultaten:

 • Wij moedigen ouders aan om hun kind tijdens de wedstrijden te komen bewonderen, maar we verwachten wel dat onze supporters de ploeg als team aanmoedigen.
 • Ook wij winnen graag. Het belangrijkste is echter niet in de eerste plaats het resultaat, maar wel de spelkwaliteit en de spelvreugde.
 • Er wordt thematisch getraind en niet in functie van bepaalde wedstrijden of resultaten.
 • Zet uw kind niet op een onaantastbaar verhoog. U bent er dan zelf de oorzaak van dat hij eraf zal vallen.
 • Geef zelf geen dwingende richtlijnen over hoe hij/zij moet spelen of hoe anderen dat moeten doen. Als ouder weet u immers niet altijd welke opdrachten uw kind van de trainer heeft meegekregen. U zou zo zelf voor een conflictsituatie met de trainer kunnen zorgen waarvan uw kind de dupe kan worden.

Kritiek:

Wij staan open voor kritiek, zolang die op een positieve manier rechtstreeks aan de betrokken persoon gegeven wordt.

 • Vermijd negatieve opmerkingen tijdens de wedstrijden, zoals “Is dat voetbal? We verliezen alweer! Wat voor een trainer is dat? Altijd dat voetballen van achteruit, zie je nu wat er van komt? Stamp die bal toch naar voor! Als die ook al mag meespelen!”
 • Als u niet akkoord gaat met bepaalde beslissingen, vraag dan uitleg in een rustig gesprek met de trainer. Val er geen andere mensen mee lastig. Dezen weten vaak niets af van de situatie en kunnen u toch niet verder helpen!
 • Als je het gevoel hebt onvoldoende gehoord te worden door de trainer, kan je altijd ook contact opnemen met de technische jeugdcoördinatoren, de TVJO of de jeugdvoorzitter. Zij zullen in samenspraak met de trainer en de ploegafgevaardigde een oplossing voor het probleem zoeken.

Vertrouwenspersoon:

Als uw zoon of dochter voetbalt bij KHO Bierbeek, kan de speler of zijn ouders ook terecht bij de vertrouwenspersoon (ombudsman of vrouw). Deze persoon zal in vertrouwen met u spreken en staat open voor problemen van allerlei aard. Als u bepaalde zaken wil aankaarten zonder dat trainers of jeugdcoordinator dit als dusdanig weten, kan u betrokkene contacteren. Dit kan gaan om studieproblemen, pestgedrag, medische zaken, ….

Praktische zaken:

·         Het is voor ouders en supporters niet toegelaten om een kind te vergezellen in de kleedkamers voor of na de sportbeoefening. Bij de jongste duiveltjes kan er eventueel een beurtrol opgesteld worden om hulp te bieden bij het aan- en uitkleden en douchen, doch steeds op vraag van en in overleg met de trainers en de ploegafgevaardigden.

·         De ouders of supporters mogen de velden niet betreden ook niet bij wedstrijdjes 5/5 en sowieso niet op het nieuwe kunstgras (Gemeentelijk reglement).

–    Het is zeer belangrijk dat je kind steeds tijdig aanwezig is op trainingen of wedstrijden.

 

Doe zeker de moeite om het complete club reglement zoals het bij de ‘Downloads’ te vinden is, goed door te nemen. Het zal ertoe bijdragen dat de voetbal hobby van je kind of kinderen, ook voor jou een schitterende beleving wordt.

 

KHO PAASSTAGE 2-5 APRIL 2024

Voetbal Paaskamp KHO van 2 tot 5 april 2024

Prijs is 150 Euro voor de 4 dagen (of 45 euro per dag)

Je krijgt ook oefenbal als je voor de 4 dagen inschrijft

Inschrijven via [email protected]