Officiele site van KHO Bierbeek

  • Samen
  • Hogerop
  • Ontplooiing
  • Ontspanning
  • Talent

Kiné en Revalidatie

Kine & Revalidatie

KHO Bierbeek telt meer dan 400 jeugdspelers. We willen deze jongens en meisjes hun sport laten beoefenen in optimale omstandigheden. Van voetballers wordt immers meer en meer verwacht dat ze atleten zijn. De belasting tijdens wedstrijden is immers behoorlijk hoog omwille van de contacten en de intensiteit. En dus is de fysieke paraatheid en fitheid een zeer belangrijke factor. En ook na kwetsuren is het immers zeer belangrijk om op een correcte manier opnieuw op te bouwen naar wedstrijden toe.

Specifiek voor de kine, biedt Mahdi ALFARRA, de ondesteuning nraar de jeugdspelers van onze club.  Je vindt de gegevens van onze kine op deze site bij CLUB – Sportieve Cel en ook verder in dit berichtje. Onze kine biedt specifiek een adviserende consultatie bij hinder of twijfel of effectieve kwetsuur – en kan je ook helpen met verstevingsoefeningen in het kader van blessure preventie.

Indien je een kwetsuur hebt, verwachten we dat je effectief contact neemt met Mahdi, zodat die op de hoogte blijft en ook onze TopSportsLab systeem kan updaten (inclusief een prognose van onbeschikbaarheid).

Onze club kiné is dan ook bereikbaar via GSM of email en je kan een afspraak maken met hem op de club (kiné lokaal).  Je kan Mahdi bereiken op het volgende email adres : mahdi.farra@icloud.com  of op zijn GSM nummer 0465/713032.

Op de volgende momenten is Mahdi beschikbaar voor de KHO spelers :  dinsdag en donderdag van 18u45 tot 19u30.  Je kan gewoon langskomen aan het kine lokaal, maar best is om een afspraak te maken, dan zal je minder wachttijd hebben. Je kan een afspraak maken per email of telefonisch.

Nadat je onze kinesitherapeut op de club hebt gezien, zijn er een aantal scenario’s mogelijk:

  • Bij een lichte blessure kan de speler in kwestie op een aangepast programma volgen, zodat hij gradueel kan instromen in de groepstraining.   Voor deze zaken zijn meestal geen tussenkomst van de arts noodzakelijk.

  • Bij een ‘zwaardere’ blessure zal een doorverwijzing naar een arts noodzakelijk zijn, gevolgd door kine revalidatie in een zelfstandige praktijk. Hier raden we aan om de revalidatie te volgen in de SPORTPRAKTIJK te heverlee aangezien we een nauwe samenwerking hebben met deze praktijk. Door de samenwerking met de Sportpraktijk is het eenvoudiger en overzichtelijker om de speler vanuit de club goed op te volgen waardoor er een betere communicatie zal zijn met de coaches. Contactpersoon is Esther Vanwijck via esther@sportpraktijk.be. Online afspraken kunnen gemaakt worden via sportpraktijk.be => afspraak

  • Indien de speler op het einde is van zijn revalidatie dient hij opnieuw contact op te nemen met Mahdi die groen licht zal geven om te kunnen trainen. Na langdurige blessure en revalidatie zal de speler eerst ook getest worden op het veld vooraleer hij kan aansluiten met de groep.

MOSSELWEEKEND 30 sept + 1 & 2 okt

Jaarlijkse mosselfeesten bij KHO

Vrijdag en Zaterdag 30 september – 1 oktober van 17u-21u.

Zondag 2 oktober van 11u30 tot 14u00.

We gaan opnieuw naar formule zonder reserveringen.

Ook balletjes in tomatensaus, koude visschotel en curryworst beschikbaar.


 INFO