//cdn.cookie-script.com/s/908928dd2d2528066783201f07a55ac6.js

Officiele site van KHO Bierbeek

  • Samen
  • Hogerop
  • Ontplooiing
  • Ontspanning
  • Talent
31 januari 2024

Double Pass kent de KHO Bierbeek jeugdwerking 4 sterren toe

Bierbeek enige club in regio met hoogste interprovinciale niveau

Om de drie jaar wordt de jeugdwerking van de Vlaamse voetbalclubs aan een grondige audit onderworpen. Voetbal Vlaanderen schakelt hiervoor het onafhankelijke bureau Double Pass in. De audit van KHO Bierbeek, die in september plaats vond, heeft geresulteerd in het toekennen van vier sterren aan de jeugdwerking. Dit is één ster meer dan bij de vorige audit en meteen het hoogst mogelijke niveau binnen het amateurvoetbal. Een unicum, want binnen een straal van dertig kilometer rond Bierbeek vind je alleen nog bij Diegem Sport een jeugdwerking met vier sterren.

De audit onderzoekt alle aspecten van de jeugdwerking en geeft dus een goed beeld van de kwaliteit van de opleiding. Is de accommodatie op niveau? Zijn de trainers goed opgeleid? Heeft de club een visie en een uitgewerkte strategie? Worden spelers individueel ondersteund? Is er aandacht voor extra-sportieve aspecten? Allemaal vragen die tijdens de audit behandeld worden, en waar KHO Bierbeek dus uitstekend op scoort. De audit gebeurt trouwens deels door interviews met stafleden en spelers, door observaties van trainingen en wedstrijden, en door analyses van gegevens en documenten die door de club verschaft worden.

Een belangrijke maatstaf die de auditeurs gebruiken om de kwaliteit van de jeugdopleiding te bepalen, is de doorstroming van jeugdspelers naar het eerste elftal. Het A-elftal van Bierbeek, dat uitkomt in de eerste provinciale afdeling, bestaat voor ongeveer de helft uit spelers die uit de eigen jeugdopleiding komen. En, nog opvallender, het B-elftal draait vlot mee in tweede provinciale, wat uniek is in Vlaanderen. Daarenboven is het B-elftal een uiterst jonge ploeg, die voor de volle 100 % bestaat uit eigen jeugdproducten. De gemiddelde leeftijd van het B-elftal ligt regelmatig rond de achttien jaar.

Iedereen binnen KHO Bierbeek is uiteraard fier op het behalen van de vier sterren. Het is een bewijs van de goede werking van onze jeugdopleiding. Maar tegelijk legt het de lat alweer hoger en is het een aansporing om te blijven verbeteren. Het blijft ook de betrachting van het bestuur om de kwaliteitseisen van het interprovinciale label maximaal te laten doorsijpelen naar onze regionale ploegen. Op die manier willen we iedere voetballer in onze club de kans geven om op zijn/haar eigen niveau te spelen, en dit in de best mogelijke omstandigheden.

KHO PAASSTAGE 2-5 APRIL 2024

Voetbal Paaskamp KHO van 2 tot 5 april 2024

Prijs is 150 Euro voor de 4 dagen (of 45 euro per dag)

Je krijgt ook oefenbal als je voor de 4 dagen inschrijft

Inschrijven via koenraad.nackaerts@khobierbeek.be