28 maart 2023

Zowel onze B-ploeg als onze A-ploeg nu volop in titelstrijd

Na de winst zaterdagavond van ons B-elftal tegen de leider uit Haacht, komen we gelijk met Haacht.  Dus doet ons B-elftal volop mee voor de titel in 3de provinciale….

Ook ons A-elftal kon zondag profiteren van een nieuw verlies van Beighem-Humbeek, zodat we naderen tot 1 punt… bovendien is nu ook de eindronde toch wel quasi binnen…

Ondanks een slappe start (afgestraft door een vroege 1-0 door Veltem), namen we de match volledig in handen. We hadden kans op kans om de gelijkmaker te netten, maar het lukte niet…. Integendeel we hadden wat geluk dat we een kopbal van Thomas Lauwens nog van de lijn konden wegkoppen.

Korter bij de rust kwamen dan wel de oververdiende goals, telkens via Thibeau Dochez, eerst via een knal vanaf de backlijn en daarna via een snelle aanval die mooi werd afgerond.

De tweede helft was het een kwestie van de voorsprong te consolideren en die kwam dan ook helemaal niet meer in gevaar. Uiteindelijk kon de heroptredende Wout Bache nog een derde doelpunt binnenknallen, nadat Gilles Adams de bal afhandig maakte van de verdedigers. Eindstand werd dus 1-3. De begeleidende foto is het moment dat de bal de netten deed trillen….

Zaterdag spelen we te topper tegen de 3de Wambeek-Ternat… We rekenen op veel supporters om ons A-team volop in titelkoers te houden.